Previous
Next

UPPER DUFFYN

UPPER DUFFYN

2018

Currently on site, this exciting project within the Shropshire Hills Area of Outstanding Natural Beauty will bring an historic barn brought back into use as part new home,  part holiday let. The biggest challenge presented by the project was to find a solution that would allow the original roof height to be notably increased. Working with the Councils built Heritage Officer timber louvres were introduced over the existing walls to maintain the character and proportions of the original structure.

A suitable construction strategy was developed that will enable a lightweight timber frame to be inserted within the existing stone walls. The original trusses will be re-used to form a new roof at the higher level.

location:

build cost:

status:

Shropshire

confidential

ongoing