Contemporary extension with slate cladding and stone

Kingsmill Barn

Working closely with the client Nidus Architects oversaw the renovation of an existing barn and construction of a new contemporary extension to the side. A lightweight glazed link was created between the two buildings to both manage circulation between the two elements and clearly distinguish between old and new.

Locally sourced slate and stone are placed alongside low cost agricultural cladding to tie the new extension to both the original barn and wider landscape. The end result is a light filled home that gives the original building space to breath.

White bookshelves
Barn conversion double height bedroom
modern timber and steel stairs
Old barn and contemporary extension
Close up of corrugated cladding and slate fascia

Nidus Architects Ltd

Little Folly

New Radnor

Powys

LD8 2TL