upper duffryn

upper duffryn

upper duffryn

2018

Currently on site, this exciting project within the Shropshire Hills Area of Outstanding Natural Beauty will bring an historic barn brought back into use as part new home,  part holiday let. The biggest challenge presented by the project was to find a solution that would allow the original roof height to be notably increased. Working with the Councils built Heritage Officer timber louvres were introduced over the existing walls to maintain the character and proportions of the original structure.

A suitable construction strategy was developed that will enable a lightweight timber frame to be inserted within the existing stone walls. The original trusses will be re-used to form a new roof at the higher level.

location:

build cost:

status:

Shropshire

confidential

ongoing

kingsmill barn

Residential extension for Kingsmill Barn

kingsmill barn

kingsmill barn

2015

Working closely with the client Nidus Architects oversaw the renovation of an existing barn and construction of a new contemporary extension to the side. A lightweight glazed link was created between the two buildings to both manage circulation between the two elements and clearly distinguish between old and new.

Locally sourced slate and stone are placed alongside low cost agricultural cladding to tie the new extension to both the original barn and wider landscape. The end result is a light filled home that gives the original building space to breath.

location:

build cost:

status:

Devon

confidential

completed